Володимир Зеленський виступив з новою заявою щодо непідконтрольних територій

У своїх заявах президент України Володимир Зеленський нерідко стосується тем, пов'язаних з Донбасом. Так, нещодавно він заявив, що існують обставини, за якими український уряд використовує запасний план у вигляді розриву зв'язків з непідконтрольним Донбасом. Про це президент розповів в ефірі політичного ток-шоу "VIP з Наталією Мосейчук".

Так, Володимир Зеленський заявив, що Україна розірве всі зв'язки з певними регіонами Донецької та Луганської областей тільки в тому випадку, якщо переговори з Росією, Сполученими Штатами Америками і європейськими державами в "нормандському" форматі не увінчаються успіхом.

Крім того, він торкнувся і можливості зведення "стіни" на Донбасі. За його словами, подібне рішення буде прийматися тільки в тому випадку, якщо українці проголосують за нього на референдумі. Втім, Зеленський додав, що питання розриву зв'язків з Луганськом і Донецьком — непопулярна ідея в нашій країні.

Нагадаємо, не так давно глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук порівняв Донбас з"раковою пухлиною". Цитуючи письменника Олеся Гончара, Кравчук заявив, що цей регіон потрібно "відрізати" від складу України як злоякісне утворення, щоб мати можливість розвиватися як вільна держава.

Крім того, екс-президент заявив, що якби в минулому всі знали, що проблеми принесе цей регіон Україні, то політику держави можна було б вести абсолютно в іншому руслі, хоча говорити про це вже пізно.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський заявив, якою неочевидною зброєю володіє Росія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почали розробку унікального військового позашляховика.

Також "Hyser" писав, що український уряд збирається відновити повноцінне перемир'я на Донбасі.