Лікарі назвали популярний напій, від якого краще відмовитися в спеку

Таке довгоочікуване літо настало, а разом з ним прийшла і аномальна спека. Такі дні небезпечні для людського організму, як мінімум через зневоднення, тому важливо багато і часто пити. Багато людей в спеку втамовують спрагу не водою, а іншими улюбленими напоями, зокрема пивом. Лікарі відзначають, що це велика помилка, адже цей напій розширює судини і виводить корисні мікроелементи. Про це пише портал comments.ua.

Лікарі відзначають, що пити пиво в спеку ще й у великій кількості не варто з цілого ряду причин. Цей алкогольний напій швидше всмоктується в шлунку, а через це сп'яніння теж настає швидше. У спеку від алкоголю судини починають розширюватися через що частішає серцебиття, а кровотік до верхніх шарів шкіри посилюється до максимуму. Як результат людина починає сильніше потіти, оскільки організм намагається охолодити тіло.

Крім того вживання алкоголю може підвищити кров'яний тиск і посилити навантаження на серце і судини. Лікарі підкреслюють, що тамувати спрагу пивом в спеку марно, оскільки напій має сечогінну, зневоднюючу дію. В кінцевому рахунку організм отримати менше рідини, ніж втратить.

Варто відзначити, що навколо пива ведеться багато дискусій. Думки фахівців розійшлися: одні вважають, що пиво має корисні властивості, а інші ж, що напій шкодить організму. Як би там не було в спеку найкраще вибрати звичайну воду і випивати по кілька ковтків кожні 20 хвилин. Також пережити спеку може допомогти не сильно заварений зелений або чорний чай.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали напої, які допомагають підтримати організм в тонусі в найспекотніші дні.

Також наш портал інформував, що лікарі назвали симптом "тихого" інфаркту, на який люди часто навіть не звертають увагу.

Нагадаємо, що медики назвали звичайну кашу, яка допомагає скинути зайву вагу і омолоджує обличчя.