Свого часу вибух нафтової платформи Deepwater Horizon не просто забрав життя у 11 осіб, але і став однією з найбільших техногенних катастроф з негативного впливу на екологічну обстановку в світі. Вчора, все в тій же Мексиканській затоці, знову було неспокійно через витік вуглеводнів.

Так, стало відомо, що в Мексиканській затоці сталася серйозна екологічна катастрофа, пишуть росЗМІ.

За повідомленням рятувальників, 2 липня о 5:15 ранку біля узбережжя міста Сьюдад-дель-Кармен штату Кампече (південний схід Мексики) на глибині 78 метрів стався витік палива з газопроводу, що прокладений по дну затоки. В результаті НП спалахнула сильна глибоководна пожежа - вогонь виривався прямо з-під води.

Відомо, що аварійні роботи тривали більше семи годин за участю трьох пожежних танкерів. Вони всіма силами намагалися якомога швидше загасити палаючий океан, щоб не дозволити вогню дістатися до платформи з людьми.

Серед хороших новин те, що постраждалих в результаті інциденту немає і евакуація не знадобилася.

Загоряння було повністю усунуто о 10:45 (18: 45 по Москві), передавати прес-служба компанії.

"Були закриті з'єднувальні клапани на трубопроводі, що призвело до гасіння пожежі та газовиділення, припинення надзвичайної ситуації <...> і відновленню нормальних робочих умов", - йдеться в заяві.

І поки в Pemex проводять розслідування для з'ясування причин того, що сталося, то природоохоронні організації вже підраховують, якої шкоди завдано океанській флорі і фауні цього разу і знову пропонують зупинити видобуток на узбережжі.

В Інтернеті з'явилося відео з вертольота як все відбувалося. "Пекельне полум'я" або "портал в пекло" - так охрестили ці кадри користувачі Мережі.

Відзначимо, що трубопровід, на якому сталася НП, має в діаметрі лише 12 дюймів (30,5 сантиметра) і знаходиться він в 150 метрах від платформи Ku-Charly в Мексиканській затоці. Саме тут знаходиться одне з головних родовищ сирої нафти Ku Maloob Zaap, де видобувають по 95 тисяч барелів на добу.

Раніше Hyser писав, що російські кораблі провели стрільби в Чорному морі на тлі маневрів Sea Breeze.

Також наш портал повідомляв, як глобальне потепління відбитися на Україні.

Нагадаємо, що синоптик попередила про аномальні скачки погоди влітку 2021 року.