Тепле ласкаве незамерзаюче море і відсутність холодної зими приваблюють в Сочі мільйони туристів з усього пострадянського простору. Недарма кажуть, що Сочі - це місто мрії і хто ще там не був, то треба обов'язково побувати. Ось тільки в неділю, 4 липня, погода там розбушувалася не на жарт.

Так, на Адлерський район Сочі обрушився потужний ураган зі швидкістю вітру 22 м в сек. Негода прийшла в Чорноморський регіон ще в суботу, проте спочатку вона "ощасливила" Крим, де зійшли грязьові потоки, а потім дісталася і в Сочі.

За даними прес-служби адміністрації Сочі, 4 липня в результаті сильного вітру в місті було повалено 34 дерева. Одне з них повністю заблокувало проїжджу частину біля готелю"Москва".

А ось молодий тополя на вулиці Фрунзе і зовсім спровокував нещасний випадок. Так, на молодого чоловіка, що діставав з салону власного авто продуктові пакети, звалилося дерево. На допомогу сусідові кинулися двоє чоловіків, але на них обрушилося ще одне дерево. В результаті НП один чоловік загинув, один відправлений до лікарні, а третій опинився від госпіталізації.

Зараз в Сочі оголошено штормове попередження, всі міські служби активно працюють в посиленому режимі і оперативно реагують на наслідки негоди. Для усунення наслідків негоди задіяні 50 осіб і більше 30 одиниць техніки.

Також відомо, що в Центральному районі утворилися пробки, а в деяких сільських округах відбулися локальні відключення і перебої з електроенергією, а з деяких будинків вітер зірвав дах.

Крім того, через вітер на узбережжі Сочі з моря на берег викинуло прогулянкову яхту. Як повідомляють очевидці, у судна заглох двигун. Ніхто не постраждав.

Відзначимо, що протягом найближчої доби метеорологи також прогнозують сильний вітер, опади і підйом рівня річок, а на ділянці Магрі – Веселе є велика ймовірність формування смерчів над морем. Жителям і гостям курорту рекомендують вжити всіх запобіжних заходів, а також утриматися від відпочинку поблизу водойм.

Раніше Hyser повідомляв, що через зливи 4 липня сталася повінь у Криму.

Також наш портал писав, що в Україну йдуть шквали з потужними градами.

Нагадувати, в Україну прийшли пекельні урагани і град з розміром із сірникову коробку