У Міністерстві соціальної політики розповіли, як пенсія залежить від стажу.

У Міністерстві соціальної політики пояснили українцям як кількість напрацьованого офіційного стажу впливає на розмір пенсії за підсумком. Максимально можливі виплати повинні отримувати громадяни з повним стажем, пенсію на рівні прожиткового мінімуму – пенсіонери зі стажем від 5 років.

Про це на зустрічі з експертами Міжнародної організації праці передавати Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона розповіла, що перед державою стоїть завдання посилити соціальні захисти громадян України після їх виходу на пенсію.

"Для цього держава повинна гарантувати людям з повним страховим стажем коефіцієнт заміщення пенсією заробітку не нижче 40%, людям зі стажем 15 років – страхову пенсію, можливо, з більш низьким заміщенням, але за загальною формулою", - розповіла Лазебна.

Ті люди, які не змогли з якихось причин напрацювати необхідний стаж держава навмисно виплачувати пенсію на рівні прожиткового мінімуму. Крім того в Міністерстві соціальної політики хочуть ввести на постійній основі проведення індексацій пенсій. Це допоможе регулярно переглядати розмір пенсійних виплат для різних категорій населення.

Також у майбутньому розглядатиметься варіант розвитку адресної допомоги пенсіонерам, які мають від п'яти років трудового стажу. Все це допоможе поліпшити ситуацію з пенсійними виплатами.

Також в уряді розглядають варіант введення накопичувальної пенсійної реформи. Але поки багато експертів її не підтримують, тому що вважають, що наша держава не готова до неї. Економіка країни не витримає таке навантаження і система не буде працювати так, як повинна.

Раніше Hyser писав про те, що в уряді озвучили Розмір нових доплат до пенсій.

Також писали, що у Кабміні планують розширити розмір соціальної підтримки для пенсіонерів.

Нагадаємо, що українцям розповіли, хто у вересні може втратити всі свої заощадження.