Синоптики розповіли про те, якою буде погода на території України у вихідні 31 липня та 1 серпня. За прогнозами метеорологів, в суботу в деяких регіонах очікуються грози, місцями області накриють град і шквальний вітер зі швидкістю до 20 метрів за секунду.

Про це повідомляє сторінка "Укргідрометцентру"у соціальній мережі Facebook.

Синоптики кажуть, що в суботу, 31 липня, в східних і багатьох західних регіонах, а також в Запорізькій області очікується град і вітер зі шквалами від 15 до 20 метрів за секунду. За прогнозами, саме з цієї причини в областях оголошено жовтий рівень небезпеки.

Вихідні в Україні очікуються спекотними, але місцями будуть дощі з грозами. Що стосується неділі, 1 серпня, то жителі східних регіонах побачать на термометрах позначки від 33 до 35 градусів вище нуля.

У Києві субота буде практично безхмарною, в нічний час доби повітря прогріється до 20 градусів тепла, а вдень – до 32 градусів вище нуля. У неділю вночі там буде 20 градусів тепла, а вдень столицю накриє гроза і температура повітря збільшиться до 30 градусів тепла.

У Львові в суботу вночі очікується 16 градусів тепла, а в денний час доби там буде 31 градус вище нуля. Що стосується опадів, то там буде невелика хмарність і сильний дощ. У неділю вночі синоптики прогнозують + 17 градусів, вдень – 29 тепла, а також невелика хмарність.

Погода
Погода

Жителі Одеси побачать на небі маленьку кількість хмар, стовпчики термометрів вночі піднімуться до 21 градуса тепла, а вдень – до +31 градусів. Неділя буде ясною і безхмарною з температурою повітря від 22 до 32 градусів вище нуля.

Харків'яни в суботу вночі побачать на градусниках + 19 градусів, а вдень – 31 градус вище нуля, на небі буде невелика хмарність. У неділю буде 20 градусів тепла вночі, а вдень +32. Якщо говорити про опади, то там очікується невеликий дощ.

У Дніпрі в суботу жителі зможуть радіти ясною і безхмарною погодою, вночі повітря прогріється до 20 градусів тепла, а вдень – до 31 градуса вище нуля. У неділю очікується від 20 до 32 градусів вище нуля, там практично не буде хмар на небі.

Нагадаємо, що Чернівці залило сильною зливою, внаслідок чого затопило вулиці та залізничні колії.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", народний синоптик Наталка Діденко розповіла про те, коли в Україну повернеться спекотна погода.

Також портал "Hyser" писав, що синоптики попередили українців про те, що серпень виявиться досить спекотним літнім місяцем.