За статистикою, сьогодні в Україні пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% громадян похилого віку. Більше того, розмір середньої пенсії не дотягує навіть до прожиткового мінімуму. Виправити ситуацію пообіцяли в Мінсоцполітики вже в 2022 році.

Так, стало відомо, що доходи українських пенсіонерів ретельно перевірять і кардинально перерахують вже в 2022 році. Ось тільки відбуватися це буде не одноразово, а протягом року в п'ять етапів.

Планується, що з 1 січня 2022 року збільшення доходу ощасливить інвалідів-чорнобильців, з 1 березня індексація збільшить страхові пенсії майже 10 мільйонам українців, а в липні будуть перераховані пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Крім того, у жовтні перерахують мінімальну пенсію за віком після збільшення мінімальної заробітної плати. При цьому у громадян, яким вже виповнилося 65 років, повинен бути в повному обсязі стаж: у чоловіків 35 років, а у жінок - 30.

І з 1 грудня підвищать в черговий раз прожитковий мінімум, а разом з ним піднімуться мінімальні, максимальні пенсії та надбавки.

Ось тільки питання підвищення пенсій в майбутньому році-поки що тільки ініціатива Мінсоцполітики. Щоб українські пенсіонери перейшли в категорію "середнього класу" за доходом, її повинен врахувати при підготовці проекту держбюджету на 2022 рік Кабінет Міністрів. А згодом бюджет ще мають затвердити в парламенті.

Зазначимо, що в Україні на пенсії перебувають 11,4 млн осіб. При цьому мінімальна пенсія становить 1 934, а максимальна – 19 340 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що в уряді озвучили Розмір нових доплат до пенсій.

Також писали, що у Кабміні планують розширити розмір соціальної підтримки для пенсіонерів.

Нагадаємо, що українцям розповіли, хто у вересні може втратити всі свої заощадження.