23 червня в Україні вперше зафіксували випадки зараження штамом коронавірусу "Дельта", який, за твердженням медиків, більш агресивний і заразний. На сьогодні таких хворих вже більше 20 і практично всі вони повернулися з Росії або з інших держав, де зараз фіксуються спалахи, пов'язані з "Дельта"-штамом. На тлі цього влада України прийняла жорстке рішення.

Так, Україна з 5 серпня встановлює більш жорсткі умови в'їзду на свою територію для невакцинованих, намагаючись зупинити поширення штаму "Дельта". Обмеження стосуватимуться не тільки туристів з інших країн, а й українців. Про це інформує "Українська правда" із посиланням на речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка.

Отже, при перетині кордону і проходженні через пункти пропуску на Донбасі і через адмінмежу з Кримом, ключовою зміною є самоізоляція, якщо немає документа про отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами.

Таким чином, влада України вимагає від тих, хто прибуватиме на її територію встановити на телефоні додаток "вдома", і не пізніше, ніж через 72 години після прибуття в Україну почати 10-денну самоізоляцію. При цьому самоізоляція або обсервація може бути припинена в разі отримання негативного результату тестування на COVID (методом ПЛР або експрес-тестуванням).

При відмові або неможливості встановити додаток "Вдома" іноземця не пропустять на територію України.

Не підлягають самоізоляції громадяни України, які не досягли 18-річного віку (раніше було 12 років) і українці, які виїхали за кордон до 4 серпня.

А ось для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії або Індії і перебували на території цих держав більше 7 днів протягом останніх двох тижнів правила досить жорсткі і безкомпромісні. Для цієї категорії людей передбачена обов'язкова 14-денна самоізоляція без можливості її дострокового припинення.

Раньше Hyser писав, що у Міністерстві охорони здоров'я попередили про побічні ефекти від вакцинації.

Також наш портал повідомляв, що у Британії виявили ще одну мутацію коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у МОЗ заявили про старт п'ятого етапу вакцинації і зробити щеплення від коронавірусу зможе кожен бажаючий.