Українці стали масово скаржитися на те, що вони не можуть купити пільгові квитки.

Укрзалізниця знову потрапила в черговий скандал. Цього разу стало відомо про те, що стався якийсь збій з купівлею пільгових квитків на потяги. Сторінка з ними довантажувалася, але при спробі купити проїзний квиток відразу ж вибивало помилку.

В "Укрзалізниці" (УЗ) знайшли сервіси, які номінально існують, але повноцінно скористатися ними – неможливо. Зокрема, не ніякої можливості для того, щоб купити онлайн квитки для людей з інвалідністю.

Як розповідати директор філії "Пасажирська компанія АТ" Укрзалізниця "Олександр Перцовський, формально послуга існує, але понад 160 тис.запитів на рік видавали помилку, адже" стукалися " на боці Мінсоцполітики в неактуальну базу.

Таким чином людям все одно доводилося їхати на залізничні вокзали, щоб купити квитки за пільговою знижкою, які для них передбачаються.

Якби сервіс нормально працював, то люди могли б купити необхідні їм квитки всього в пару кліків. І при цьому не було б такої завантаженості кас на самих вокзалах.

"Проміжне рішення, яке зараз відпрацювали з колегами з Мінсоцу - це онлайн-реєстрація (без необхідності кудись їхати) через електронний кабінет людей з інвалідністю. Після чого інформація вже автоматично коректно буде підтягуватися при введенні номера посвідчення (там, де в 90% - вибиває помилку), коли будете бронювати на сайті"– - підкреслив Перцовський.

Над ситуацією вже почали активно працювати, щоб виправити цю жахливу помилку. Представники Укрзалізниці сподіваються на те, що держава їм у цьому допоможе. Зокрема, Минцифры.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві можуть закрити кілька станцій метро, вже відома причина.

Також писали, що під Полтавою потяг зіткнувся з вантажівкою.

Нагадаємо, що під Миколаєвом потужне полум'я охопило потяг.