У Польщі "Запорожець" кінця 80 - х років виставили за чималу ціну

Радянські автомобілі, як видно, цінуються і за межами колишнього Радянського Союзу: у польському місті Косцян на продаж виставили ЗАЗ-968М 1987 року випуску. За радянську класику власник бажає отримати чималу суму-17 тисяч євро. Варто відзначити, що за такі гроші в Україні, наприклад, можна придбати досить ходовий в нашій країні позашляховик — Renault Duster. Про це повідомляє iнформаційний портал " Главком".

Таку високу ціну на машину власник встановив не випадково: справа в тому, що "мильниця" 1987 року випуску знаходиться в ідеальному стані і пройшла всього лише 17 кілометрів. Машина є по суті капсулою часу, так як майже весь час простояла в гаражі, за рахунок чого і змогла так добре зберегтися.

ЗАЗ-968М. Фото: Главком

Ні на кузові, ні в салоні автомобіля неможливо знайти жодного дефекту. Крім того, власник стверджує, що автомобіль повністю на ходу, при тому, що вся технічна частина в "Запорожці" оригінальна, з заводу.

ЗАЗ-968М. Фото: Главком

Під капотом автомобіля встановлений двигун, який розвиває потужність до 68 кінських сил. Варто, однак, відзначити, що оригінальний "Запорожець" 68-сильним двигуном ніколи не обладнувався, а типовий для даної модифікації моделі мотор видавав не більше півсотні кінських сил. Власник стверджує, що його машина є однією з найбільш добре збережених представниць моделі в Європі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали незвичайний гібрид BMW, ВАЗ-2109 і УАЗа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали незвичайний "алкогольний" тюнінг "Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у мережі показали прототип класичного "горбатого запорожця" ЗАЗ-965.