Всіх жителів України попередили, що в останньому місяці літа оголошено надзвичайну пожежну небезпеку. Українців закликають бути особливо обережними і дотримуватися правил безпеки.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Українцям повідомили, що настав рівень надзвичайної пожежної небезпеки. Експерти і рятувальники попередили, в яких областях України потрібно бути особливо обережними і готуватися до можливих займань.

5 серпня у Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях є підвищений ризик займання. Саме з цього приводу попереджається про високий рівень пожеж.

Крім цього, в іншій частині України попередили про сильні шторми і потужний вітер. У гірських областях будуть сильні зливи, а Київ чекає гроза. Крім усього цього, варто приготуватися і до штормів, які зібралися накрити Україну.

5 і 6 серпня майже у всіх областях будуть грози, шквали і місцями випаде град. Київ і Київську область попередили про сильні шквальні вітри і грози. Ці області потрапили в жовтий рівень небезпеки.

Важливо підкреслити, що сьогодні ввечері в Карпатах і Закарпатті буду сильні дощі, а завтра в Карпатах очікується помаранчевий рівень небезпеки.

Також не варто упускати і того, що раніше повідомлялося про те, що на території України може піднятися дуже висока температура в цьому місяці.

Наприкінці липня синоптики повідомляли, що температура може піднятися до приголомшливих 40 градусів вище нуля, після чого знову будуть сильні опади.

Погода в серпні може поставити температурні рекорди, після яких очікується удар стихії. А в середині місяця температура може сильно знизитися.

Народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в середині серпня температура може злетіти аж до 40 градусів спеки. Після 18 серпня на територію України частково прийде осінь і принесе з собою прохолоду. Є ймовірність того, що градусники термометрів опустяться до 20-22 градусів вище нуля.

Нагадаємо, що у Дніпра вирує стихія, яка завдала чимало збитків.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про сильні грози.