У Міністерстві соціальної політики зробили нову заяву щодо пенсій

З урахуванням хиткого економічного становища жителів України, багатьох громадян хвилюють питання соціальної політики уряду. Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна відповіла на найбільш поширені запитання. Про це повідомляє портал "НВ".

В першу чергу глава відомства заспокоїла українців і запевнила в тому, що уряд не планує скорочувати розміри субсидій. Українці могли так вирішити через плани уряду на 1 жовтня поточного року, однак тоді відбудеться не скорочення розміру субсидій, а скасування "карантинної норми" споживання ресурсів ЖКП. Міністр зазначила, що субсидії — це, в першу чергу — про справедливість. Будь-яка людина, у якого доходи недостатні для того, щоб оплачувати ЖКП, він може звернутися до держави і отримати допомогу.

Лазебна також розповіла, що в даний момент українська економіка поступово стабілізується і відновлюється завдяки тому, що карантинні обмеження стали на порядок слабшими. Таким чином, кількість людей, насправді потребують допомоги поступово знижується. Що стосується кількості одержувачів субсидій, то їх кількість у порівнянні з минулим роком не змінилася.

Для того, щоб отримувати допомогу від держави необхідний мати на руках два документи — декларацію про доходи і майновий стан і заяву. Після цього відповідні органи перевірять правдивість інформації та приймають рішення про видачу субсидії. Лазебна також попередила про те, що частина субсидіантів могли позбутися виплат через помилку, проте вони можуть прийти в органи до вересня і йому автоматично призначать субсидію з травня.

Крім того, що українцям належить ще два підвищення пенсійних виплат в цьому році — 1 жовтня і 1 грудня, в уряді готуються до пенсійної реформи, яка включає в себе введення накопичувальних пенсій.

Міністр пояснила, що зараз вже існує 40 механізмів, які захищатимуть вклади накопичувальних рахунків від знецінення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, коли і пенсії збільшиться в два рази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мінсоцполітики видадуть по 2 тисячі гривень на дитину до початку навчального року.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, за яких умов можна в 50 років вийти на пенсію.