В Україні з грудня місяця пенсія знову виросте.

В Україні цього року заплановано третє підвищення пенсій. Воно відбудеться вже 1 грудня. У цьому випадку мінімальний розмір пенсій зросте з 1854 до 1934 гривень за рахунок підвищення прожиткового мінімуму.

При цьому буде збільшена не тільки мінімальна пенсія, а й максимальна. Одержувачам таких пенсій виплати збільшать на 800 гривень — до 19 340.

Про це свідчать дані бюджету України на 2021 рік.

Варто відзначити, що пенсію можуть отримувати тільки ті українці, середня зарплата яких при наявності 35 років страхового стажу практично в сім разів перевищувала середню.

На сьогоднішній день середня зарплата, яку враховують аналітики Пенсійного фонду України (ПФУ), становить близько 12,3 тисяч гривень.

Крім того в уряді постійно працюють над тим, щоб якісно збільшувати пенсії для українців. Незабаром розпочне свою роботу накопичувальна пенсійна реформа. Хоча її не багато підтримують. Ряд аналітиків і економічних експертів вважають, що накопичувальна пенсійна реформа не має жодних шансів в Україні повністю реалізуватися.

Тому що економіка нашої країни просто до цього не готова. Також у державі запропонували зараховувати пенсії для українців на банківські картки. Але тут теж є цілий ряд питань. Так як не всі пенсіонери мають банківську карту. І другий момент, що не у всіх населених пунктах взагалі є банкомат, щоб потім зняти ці гроші.

Але в даному випадку зовсім не обов'язково оформляти банківську карту. Так як ніхто заборонити отримувати пенсії через пошту не може. Це залишається на вибір самих пенсіонерів.

Раніше Hyser писав про те, що українці отримають одноразову допомогу в розмірі 2000 тисяч гривн.

Також писали, що українців попередили про важливі новації щодо пенсій і субсидій цієї осені.

Нагадаємо, що ПриватБанк потрапив в історію з банкоматами.