Всім українцям повідомили, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення змінити тариф на електроенергію. Жителям України розповіли, наскільки зміниться ціна.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «OBOZREVATEL»

Кабінет міністрів прийняв несподіване рішення. Повідомляється, що українці будуть менше платити за електроенергію. Ціна була знижена з 1.68 гривень до 1.44 гривні за кіловат. Це буде зроблено завдяки тому, що українська влада вирішила відмовитися від ремонту електричних мереж, який був запланований раніше.

Варто відзначити, що такий поворот - дольно несподіваний, так як ходила інформація про те, що тарифи на електроенергію повинні були рости. Відомо, що ціна повинна була вирости в тому випадку, якщо вживання електроенергії також збільшується. Але Кабінет Міністрів вирішив переглянути це і прийняв рішення, що ціни на електроенергію, навпаки, будуть знижені для всіх українців.

Таке рішення було прийнято через те, що Кабмін вирішив не робити ремонт і модернізацію електричних мереж, на що повинні були виділити кошти. За зниження ціни на електроенергію платитимуть обласні газові підприємства та державні компанії "Енергоатом" та "Укргідроенерго".

Є інформація про те, що "Енергоатом" бере на себе обов'язок продавати електрику українським громадянам за фіксованою ціною, яка становить 15 копійок за кіловат, а "Укргідроенерго", у свою чергу, – по 1 копійці за кіловат.

Після цього будуть підраховані розтрати на транспортування і підведена остаточна ціна на електроенергію. Для громадян України ціна на електрику в такому випадку може бути різною. Наприклад, ціна в Києві за кіловат – 2 гривні, а в Луганській області – 4 гривні.

Для всіх українців така ситуація дуже дивна, адже завжди тарифи тільки зростали. Якщо цю постанову приймуть, то вона набуде чинності вже з цієї зими.

Нагадаємо, що українцям повідомили, що вже цієї осені буде введено новий податок.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про нові ціни на газ.

Також портал "Hyser" писав, що українцям назвали ціни на газ, які зросли вже з серпня.