Пенсіонерам нададуть вибір щодо того, як отримувати виплати після 1 вересня

З вересня поточного року пенсії українцям можна буде отримувати через будь-який обраний пенсіонером банк або у відділенні "Укрпошти". Раніше ж альтернативою пошті для одержувачів виплат був тільки державний "Ощадбанк". Про це повідомляє Інформаційний портал "Сьогодні".

Так, якщо пенсіонер і так отримував пенсію через поштового оператора, то нічого робити йому і не потрібно. В іншому випадку необхідно буде звернутися із заявою до органів соціального захисту та Пенсійного фонду.

Варто зазначити, що "Укрпошта" безкоштовно відправляє до ПФУ та управлiння соцiального захисту листи із заявами про отримання пенсій та інших грошових соціальних виплат через листонош. Дана можливість діє з 1 липня по 31 грудня поточного року. Скористатися нею зможуть як пенсіонери, так і одержувачі субсидій, у яких є пенсійне посвідчення.

Для того, щоб отримувати виплати через "Укрпошту" необхідно покласти в конверт заповнену заяву на зміну місця отримання пенсії або соціальної допомоги, а також копії сторінок паспорта, на кожній сторінці повинна бути особистий підпис і позначення "відповідно до оригіналу", ПІБ і дата. При передачі листа листоноші необхідно попередити про те, щоб в поле "Особливі відмітки" він вказав "заяву на переведення пенсії/допомоги".

Для того ж, щоб отримувати пенсію через банк потрібно звернутися до відділення обраного пенсіонером фінустанови з довідкою або свідоцтвом пенсіонера, в якому підтверджено розмір пенсії, ідентифікаційний код і паспорт. З вибором потрібно буде визначитися до 1 вересня поточного року, а з 2 числа вже можна подавати заявки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто з пенсіонерів отримає надбавку в 800 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді заявили про нову виплату в розмірі 2 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, в якому випадку пенсії зможуть збільшитися в два рази.