Кабмін продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року.

Рішення про продовження було прийнято на засіданні уряду 11 серпня. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, на сьогоднішній день епідситуація з ковід в країні повністю контрольована, але медики відзначають зростання кількості пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусу.

Він заявив, що лікарні для ковід-хворих в країні готуються. Урядом було закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі.

"За минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень, будемо і далі прискорюватися. Вакцина у нас є в достатній кількості, щоб кожен бажаючий міг отримати захист", – написав прем'єр у своєму Telegram-каналі.

При адаптивному карантині країна ділиться на чотири зони в залежності від ситуації із захворюваністю коронавірусом.

Спочатку всій території України діють умови "зеленої" зони карантину, згідно з якими кожен повинен носити маски в громадських місцях, а також мати при собі документи що засвідчують особу.

Нагадаємо, що станом на 7 серпня в п'яти українських областях була перевищена динаміка госпіталізацій пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Так, згідно з даними МОЗ у Донецькій області відсоток госпіталізації склав 53,5%. В Івано-Франківській динаміка рівня госпіталізації також переступила 50%-ний поріг і склала 52,8%. У Рівненській області відсоток госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією склав 106,3%. У Тернопільській області - 160% та Черкаській області - 70%.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.