Українські аферисти придумали новий хитрий спосіб викрадати гроші у звичайних громадян

В Україні, та й по всьому світу, шахрай постійно шукають нові способи обдурити звичайних громадян. Нещодавно українські шахраї розробили новий спосіб викрадати в українців гроші, для якого використовується підроблений сайт "Нової Пошти". Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна".

Так, жертвою даних шахраїв найчастіше стають українці, які хочуть щось продати через сайт оголошень OLX. Як тільки людина виставляє оголошення, йому на Viber пише людина, "бажає" придбати товар. Така людина буде уточнювати товар, задавати питання про доставку і так далі, відганяючи всякі погані думки у жертви.

Коли відбувається домовленість про оформлення покупки, "покупець" може запропонувати жертві скористатися доставкою за допомогою послуги "сейф-сервіс" від "Нової пошти" на порталі який, звичайно, на ділі виявляється підробкою.

Жінка, яка потрапила в руки шахраїв, розповіла, що подумала, що ця послуга по суті являє собою звичайну відправку з оплатою по прибуттю, і тим не менш зважилася їй скористатися. Пізніше шахрай попросить жертву відправити особисті дані, такі як ПІБ, адреса доставки і вага товару, для того, щоб оформити накладну, після чого відправляє посилання на, знову ж таки, підроблений сайт "Нової Пошти".

Перейшовши по посилання жертва може звернути увагу на дивну адресу посилання, по якій можна побачити нібито накладну. Перейшовши далі, людина виявить форму для відправки даних банківської карти.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що користувачів Android попередив про небезпечний вірус, який краде дані карт monobank і "ПриватБанк".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вєрка Сердючка виявилася залучена у фінансову аферу.

Також "Hyser" писав, що Google збирається блокувати акаунти на старих версіях Android.