Українцям повідомили дуже цікаву і, в той же час, сумну статистику. За даними Національного банку України, середня зарплата українця значно зросла, але цього все одно не вистачає на те, щоб покрити потреби середньостатистичної людини.

Відповідну інформацію повідомляє голова Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.

Богдан Данилишин поділився особистою експертною думкою і висловився про інфляцію, яка зараз відбувається не тільки на території України. Він говорить про те, що зростання цін в липні місяці становило +0,1%, в порівнянні з червнем. Якщо взяти цілий 2021 рік, то інфляція прискорилася до зростання в більш, ніж 10%.

Важливо відзначити, що зростання інфляції в 2020 році був негативним і становив -0,6%.

За його словами, українці почали масово позбавлятися від своїх заощаджень, щоб хоч якось справлятися зі зростанням цін. Він підкреслив, що тільки в першому кварталі власні заощадження жителів України скоротилися на приголомшливі 60 мільярдів гривень. Ця статистика змушує задуматися багатьох українців.

Це відбувається через те, що необхідні продукти для життя і комунальні послуги продовжують стрімко зростати в Україні.

Важливо відзначити, що НБУ повідомляє українцям, що середня зарплата в Україні в червні 2021 року підвищилася і становить 14313 гривень. Почувши таку інформацію, багато людей можуть тільки посміятися, адже таку зарплату багато і не бачили.

Українцям дали детальну статистику про середню зарплату в різних містах України. Відомо, що жителі столиці, в середньому, отримують близько 20 тисяч гривен, в Донецькій області – 15 тисяч, в Київській області – 14,5 тисяч, в Миколаївській області – 14 тисяч гривен, а в Запорізькій області середня зарплата становить 13,8 тисяч гривен.

Повідомляється про те, що майже третина українських жителів працює на неофіційній роботі. Міністерство економіки вважає, що ця статистка може піднятися і вище до 40% нелегальних працівників.

На превеликий жаль, за показниками неофіційного працевлаштування, Україна - на першому місці серед Європи.

Нагадаємо, що українців попередили про нову схему шахраїв.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як не повестися на підроблені гроші.

Також портал "Hyser" писав, що деяким пенсіонерам додадуть по 800 гривень доплати.