Державний "ПриватБанк"зробив заяву, яка буде корисною для ФОПів.

Підприємці тепер зможуть скористатися додатковими сервісами в додатку "Приват24 для бізнесу", пише "РБК-Україна".

Оновлений додаток "Приват24 для бізнесу" дозволить отримати довідку про заборгованість в інших банках. Для цього необхідно буде перейти в меню "Облік і Звіти" - "Документи корпоративного клієнта". Далі натиснути "Документи для отримання фінансування", вибрати програму фінансування, яка вас цікавить і натиснути "Довідка про наявність/відсутність заборгованості в інших банках". Потім "Додайте документ".

За допомогою Кеп SmartID потрібно підписати запит на довідку про заборгованість в інших банках.

Через "Приват24 для бізнесу" тепер можна здійснювати платежі в іноземній валюті між рахунками в межах Приватбанку. Для цього необхідно створити такий платіж, потім перейти в меню "ЗЕД", вибрати "Валютні операції" і "Створити платіж" ("Внутрішній").

З його допомогою можна здійснювати переказ коштів "Комісіонер-комітенту" (за договором комісії); переказ коштів "Розпорядник гранту - одержувачам - бенефіціарам" (за грантовими угодами); переказ з рахунку основного підприємства на рахунок філії; повернення помилково зарахованих коштів за реєстровими платежами (для фрілансерів); переказ помилково зарахованих коштів для повернення відправнику.

Починаючи з 26 липня 2021 року кожен клієнт ПриватБанку може відстежувати стан платежів в іноземній валюті, а також етапи відпрацювання заявок на валютно-обмінні операції. Для цього переходите в меню "ЗЕД" і вибираєте "Валютні операції". Після чого натискаєте "SWIFT" (виберіть цікавить Вас платіж і відкрийте "Історію платежу") або ж "Обмін" (виберіть заявку на покупку або продаж валюти і натисніть "історія заявки").

Щоб відкрити або закрити ФОП за допомогою мобільного додатку, необхідно відкрити блок регулярних платежів перенесений в оновленому "Приват24 для бізнесу". Підключення послуги "Регулярні платежі" можна здійснити через "Каталог послуг". Діючі та архівні договори за регулярними платежами містяться в меню "Платежі" ("Регулярні платежі" - "Договори").

Для перегляду історії списань платежів за договором, необхідно вибрати платіж, який вас цікавитьта натиснути на нього. Календар майбутніх платежів знаходиться в меню "Регулярні платежі" ("Календар").

Раніше Hyser писав про те, що з пенсіонерів почнуть здирати додаткові податки.

Також Hyser повідомляв, що українців готують до нових податків за квартири.

Нагадаємо, що експерт стривожив прогнозом щодо підвищення податків в Україні.