Біля офісу президента сьогодні, 14 серпня, спекотно і справа тут не в температурній аномалії.

Так, у Києві приблизно о 13 год під офісом президента на вулиці Банковій почався протест "зупинимо капітуляцію!". Участь у мітингу заявили такі політичні сили:" Нацкорпус"," Азов "і представники організації"традиції і порядок".

У мітингувальників було заявлено в порядку денному два питання:

  • відмовитися від імплементації т. зв. "формули Штайнмаєра" в українське законодавство;
  • відновлення подачі води в Крим.

Ніщо не віщувало масових заворушень, поки співробітники Національної поліції не попросили мітингувальників пройти певну Законом перевірку на утримання небезпечних предметів перед допуском до ОПУ.

Виключно для цього поліція і Національна гвардія в кілька рядів парканами перекрили прохід до офісу президента, а неподалік припаркували автозаки.

В результаті непокори між представниками "Національного Корпусу", які прийшли мітингувати під офіс президента, і представниками Національної поліції відбулися зіткнення протестувальників за допомогою сльозогінного газу, шин і спецзасобів.

На місці подій також запалили димові шашки.

Вже відомо, що в результаті зіткнення 7 поліцейських отримали опіки очей, кілька нацгвардійців отримали травми. Так, в результаті вибуху один з поліцейських отримав поранення руки і ноги.

В МВС України вже прокоментували ситуацію, зазначивши, що"кожен, хто проходить перевірку на відсутність небезпечних предметів може бути вільно пропущений на площу перед ОПУ".

У той же час "Нацкорпус" останнім часом все частіше почав заявляти про їх переслідування з боку офісу президента Володимира Зеленського. Так, в організації зазначають, що конкретним доказом цього є події 5 серпня в Харкові, коли СБУ провела обшуки і арешти у кількох представників Азовського руху. Їм пред'явили звинувачення в створенні злочинної організації і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше Hyser писав, що на Івано-Франківщині протестувальники перекрили дорогу, вимагаючи від влади провести ремонт дорожнього покриття в їхніх населених пунктах.

Також наш портал повідомляв, що у центрі Києва пройшов мітинг через концерт російського репера Басти.

Нагадаємо, що жителі окупованого Алчевська вийшли на акцію протесту через величезну заборгованість із заробітної плати.