Всім жителям України повідомили, що найближчими днями погода значно зміниться. На всій території України очікується прохолодна погода і значне зменшення температури.

Про це повідомляє портал "obozrevatel"

Синоптики попередили, що вже до кінця цього тижня в Україні стане набагато прохолодніше і дощовіше. Вже 22 серпня температура опуститься до 20 градусів вище нуля, а в нічний час ртутні стовпчики будуть показувати температуру в районі 8 градусів тепла.

Український гідрометцентр розповів, що 18 серпня будуть сильні дощі і зливи, які пройдуть в центральній і північній частині, а також в Одеській області. Також великі опади очікуються у Чернівцях та в Ужгороді.

Що стосується інших областей, то там буде досить жарко і хмарно. На сході України буде дуже жарко, і температура підніметься до 34-х градусів спеки, а вночі опуститься до 16 градусів вище нуля.

Завтра, 19 серпня, дощів не буде тільки в західній частині України, в Чернігові, Луганську і в Києві. В інших містах і областях будуть сильні дощі і зливи, а температура повітря буде доходити до 29 градусів тепла.

20 серпня, в п'ятницю, дощі трохи стихнуть. Опади будуть тільки в східних областях. У денний час температура повітря прогріється до 26 градусів тепла, а вночі стовпчик термометра буде показувати від +12 до +18.

Вже на цих вихідних дощі будуть практично по всій території України. У нічний час температура може впасти до 8 градусів тепла, що значно менше, ніж зазвичай. У денний час температура підніметься до +28.

Варто відзначити, що в цьому році літо виявилося дуже спекотним. Це пов'язано зі змінами клімату, які відбуваються по всій планеті. В Україні з кожним роком ставляться нові рекорди по високій температурі. За останні 30 років температура на всій планеті піднялася на 1,5 градусів, що не може не насторожувати.

Нагадаємо, що у мережі показали, які міста України постраждали від сильних злив.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про серйозну негоду.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, коли почнеться осіння погода.