Шостий президент України Володимир Зеленський попередив усіх жителів України. Він повідомив про те, що ціни на «блакитне паливо» можуть значно зрости через новий «Північний потік-2».

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факти»

Гарант України Володимир Зеленський дав інтерв'ю для журналістів іноземних видань. Він повідомив, що Україна повинна всіма силами використовувати час, який виділено на запуск «Північного потоку-2». Протягом цього часу наша держава повинна зробити все необхідне, щоб захистити свої інтереси, в тому числі енергетичну безпеку.

За словами глави держави, Україна може дуже багато втратити від запуску цієї нової труби. Він акцентував увагу, на тому, що величезні фінансові проблеми будуть від того, що припиниться транзит через свою територію. Йдеться про 2 мільярди доларів на рік. Варто зазначити, що це дуже великі втрати у фінансовому плані для нашої держави. Крім цього, ціна на газ злетить, так як через українську трубу буде проходити значно менше палива.

Президент України не виключає і того факту, що Російська Федерація може використовувати газ як зброю. Швидше за все, так і виявиться.

Володимир Зеленський розповів, що в наш час хапатися за зброю не обов'язково, можна завдати шкоди державі через економічні інструменти.

Але, як нам всім відомо, для Росії одне іншому не заважає.

Крім цього, президент України заговорив про те, що є ймовірність того, що новий побудований газопровід може і не працювати. За його словами будівництво газопроводу це всього половина роботи. На даний момент до завершення будівництва «Північного потоку-2» залишився 1%. Дуже важливим виявиться процес запуску цієї труби, на який буде потрібно час. Саме цей час глава держави збирається використовувати, щоб оскаржити міжнародні стандарти і дотримання міжнародного права.

Також, є інформація про те, що в Європі різко піднялися ціни на газ. 2 серпня ціна за тисячу кубометрів газу досягла рекордних показників і становить 500 доларів. Експерти стверджують, що така ситуація склалася з вини Росії.

Нагадаємо, що українців попередили про черговий перерахунок тарифів.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про підвищення цін на воду і газ.