Український уряд змінив правила надання субсидій на комуналку українським громадянам.

У мережі з'явилася нова постанова, згідно з якою кількість українців, які отримують пільги для оплати комунальних послуг, може скоротитися, пише "Апостроф".

Експерт Христина Ненно, коментуючи нові правила надання пільг, каже, що, якщо українець протягом останніх шість місяців продав свою квартиру або свій будинок і купив новий, він може претендувати на субсидію, оскільки це було єдине житло.

Втратити ж субсидію на комуналку можуть громадяни, які мають загальну площу житла, яка перевищує 120 "квадратів" в багатоквартирному будинку або 230 квадратних метрів в індивідуальному будинку.

У їх числі українці, чий автомобіль молодше 5-ти років з дати випуску або два авто, молодше 15 років.

Без субсидії залишитися можуть українці, які протягом останнього року купили нерухомість, земельну ділянку, транспортний засіб (крім мопеда або причепа) або товари тривалого користування на суму понад 50 тисяч гривень і більше. Також українці, у яких є депозит у банку в сумі понад 100 тисяч гривень. Українці, у яких протягом року був продаж або купівля іноземної валюти та/або банківських металів більш ніж на 50 тисяч. Українці, якщо у них задекларована відсутність доходу, але при цьому громадянин України перебував за кордоном більше двох місяців (винятки: перебування на лікуванні, у відрядженні, для нагляду за дитиною). Також громадяни, у яких є заборгованість з оплати комуналки або аліментів більш ніж за 90 днів. Громадяни, які не повернули до бюджету незаконно отриману пільгу на оплату комуналки за попередній період, а також громадяни, у яких немає доходів, при цьому людина ніде не вчилася, не працювала, не мала офіційний статус безробітного.

Раніше Hyser писав про те, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, що експерт назвав регіон, який буде змушений платити за комуналку найбільше.