Українцям розповіли дуже важливу інформацію. У мережу потрапило повідомлення про те, що українцям дали відповідь на дуже цікаву відповідь про те, чи буде введений локдаун з 4 вересня.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі "obozrevatel"

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів українцям, що засоби масової інформації часто пишуть про те, що вже з 4 вересня 2021 року вводитиметься локдаун на території України.

За словами Ігоря Кузьміна, швидше за все, в Україні буде вводитися адаптивний карантин, який планують відновити восени. Важливо відзначити, що карантинні норми будуть вводитися по ситуації захворюваності в кожному регіоні України окремо.

Чиновник підкреслив, що це все дуже непростий механізм, влада збирається відстежувати всі найменші показники, щоб контролювати цей процес. За словами Кузьміна, Міністерство охорони здоров'я абсолютно не планує вводити жорсткі обмеження у вигляді локдауну.

Це означає те, що малий і середній бізнес буде працювати в повну силу, щоб не підривати економіку. Кабінет міністрів України всіма силами намагається уникати посилення заходів щодо впровадження карантину.

Крім цього, головний санітарний лікар України підсумував, що всі розвинені країни вводять посилені карантинні норми тільки до кінця осені або до початку зими. Таким чином, вересень і жовтень будуть давати час, щоб докладніше вивчити і проаналізувати ситуацію, в цілому.

Це дуже важливо, так як потрібно простежити за ситуацією вакцинації в Україні, що дасть вже повне розуміння про ситуацію захворюваності на території України. Якщо прогнози будуть невтішними або щось піде не за планом, то локдаун буде вводитися.

Варто згадати, що тепер кожен житель України, який зробив вакцину від ковіда два рази, має можливість отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію. Електронні сертифікати в додатку "Дія" будуть доступні тільки після успішного тестування бета.

Нагадаємо, що українцям повідомили, що штам Дельта - це далеко не найстрашніше, що може бути.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, що в дитячому таборі захворіли діти штамом Дельта.