Президент анонсував значні зміни в Українському державному апараті

Масштабні перестановці в Кабінеті Міністрів України завжди є предметом активних обговорень і очікування змін і, зовсім недавно, президент держави Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив про те, що подібні перестановки однозначно будуть.

За словами Зеленського, проблема деяких міністрів Кабміну полягає в тому, що в той момент, коли їм не вдається показати хоч скільки-те варті результати своєї роботи, вони починають дуже багато говорити. Він зазначив, що розуміє, що деяким управлінцям в держапараті необхідно довгий час на підготовку, проте в ситуації, що склалася в України немає на цей час. Тим не менш, президент поки що не розкрив, кого саме з українських міністрів він збирається відправити у відставку і замінити.

Нагадаємо, за останній час у відставку був відправлений міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, за зняття з посади якого проголосувало 292 народних депутати. Пропозицію про звільнення Степанова з посади вніс глава уряду Денис Шмигаль. В якості причини для відставки він відзначив незадовільний прогрес з вакцинацією населення і поставками вакцин в цілому. Сам же Степанов заявив, що і сам незадоволений виконаною роботою, проте вважав, що в умовах опору антипрививочників і постійної критики з боку інших політиків, він зробив все можливе.

Пізніше, 15 липня, у відставку був відправлений і Арсен Аваков, який обіймав посаду глави Міністерства внутрішніх справ більше 7 років. За його відхід з посади проголосував 291 народний депутат.

Відомо, що заяву про відставку Аваков подав сам, хоча і з подачі глави держави Зеленського. Аваков обіймав посаду з самої революції гідності - 22 лютого 2014 року. Авакова, на відміну Степнова, спікер Разумков подякував за роки, які глава МВС витратив на користь України. За відставку глави МВС принципово не голосували депутати з "Батьківщини" і " ОПЗЖ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський звернувся з важливою заявою до українців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, що через кілька тижнів в країні зміняться тарифи на комунальні послуги.

Також "Hyser" писав, що президент Зеленський висунув Російській Федерації гучну заяву.