Український уряд підтримуватиме органи місцевого самоврядування для вирішення питання з заборгованістю підприємств та збереженням суми за опалення в платіжках для людей на рівні минулорічних.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив, що кожне місто отримає індивідуальний підхід, пишуть "novosti-n".

"Разом будемо шукати компромісні рішення, які мають влаштувати всі сторони процесу", - підкреслив він.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан уточнює, що про необхідність внесення змін до довгострокового контракту постачання природного газу між компанією Нафтогаз Трейдинг і підприємствами теплопостачання. Він вважає, що в документі повинні бути передбачені умови, що забезпечують своєчасний старт опалювального сезону і роблять неможливим застосування санкцій до ТКЕ.

Нагадаємо, що Нафтогаз запропонував українцям скористатися новим тарифним планом, який називається " Комфортний Сезон". За словами пресслужби компанії, даний план дозволить українцям оплачувати газ рівними частинами, що дасть можливість спланувати витрати протягом опалювального сезону.

У тарифному плані вартість одного кубометра газу становить 7,96 гривень з ПДВ, але без транспортування. Ціна залишиться незмінною протягом усього опалювального сезону.

Отопление
Отопление

"Комфортний сезон" 7 повних місяців: з 1 жовтня і до 30 квітня. Будь-який українець, який не має заборгованості, зможе перейти на тариф. Також можна буде змінити тарифний план на інший більш зручний протягом опалювального сезону.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Також Hyser повідомляв, що українцям підказали, як домогтися зниження тарифів на гарячу воду та опалення.

Нагадаємо, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.