В уряді заявили про важливу новацію щодо електронних документів

В останні роки в Україні досить успішно проходить Цифрова трансформація, завдяки якій українці отримують можливість повноцінно використовувати велику кількість електронних документів. Так, з понеділка, 23 серпня, в Україні почав діяти закон, згідно з яким Українські електронні паспорти прирівнюються до паперових. Про це повідомляє iнформаційний портал "Голос України".

Повідомляється, що даний закон був підписаний президентом держави Володимиром Зеленським ще в квітні поточного року, в документі було зазначено, що він набуде чинності з 23 серпня поточного року.

Завдяки цьому документу в українському законодавстві закріплюється визначення електронного паспорта та електронного паспорта для виїзду за кордон. Крім цього, електронні паспорти прирівнюються до фізичних аналогів. Скористатися електронними паспортами зможуть ті українці, у яких є ID-карта або біометричний закордонний паспорт.

Перевагами електронного паспорта можна назвати те, що його не складає труднощів отримати, а також те, що їм просто і зручно користуватися. Ті ж українці, яким зручніше користуватися паперовими документами, зможуть робити це без будь-яких обмежень.

Нагадаємо, раніше в українському парламенті пропонують ввести обов'язкову реєстрацію всіх власників sim-карт в Україні до паспортних даних громадян. Тим же, хто відмовиться від проходження процедури, погрожують відключити мобільний зв'язок. Завдяки цьому нардепи хочуть знизити кількість крадіжок смартфонів, а також виключити ймовірність різних способів шахрайства з мобільними номерами.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні змінилася процедура зміни прописки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що над великою кількістю українських компаній нависла загроза.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як зміниться нарахування пенсій з 1 вересня.