Тільки третій українськи літак зміг вилетіти з Кабула.

Україна продовжує проводити евакуацію своїх громадян із захопленого "Талібаном" Афганістану. Але на практиці все виявляється набагато складніше, ніж здається. Адже дві спроби евакуації просто зірвалися через неправомірні дії бойовиків.

Про це він розповівши заступник Міністра закордонних справ Євген Єнін у коментарі "Громадському радіо".

За його словами весь останній тиждень Українська дипломатична служба працювала на межі своїх сил. Шукалися найрізноманітніші шляхи для того, щоб врятувати людей і вивезти їх з Афганістану. Але цьому всіляко перешкоджали бойовики, які віслюку виведення американських військ в короткий термін захопили владу в цій країні.

"Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, в тому числі вогнепальною зброєю. У вівторок у нас фактично вкрали літак-він вилетів до Ірану з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців. Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту",- розповів Єнін.

Тільки 23 серпня один український літак зміг вилетіти з Кабула і доставити 98 пасажирів і 5 членів екіпажу в Києві. Серед евакуйованих людей було лише 41 українець. За інформацією дипломатів України на території захопленого Афганістану перебувають щонайменше ще 50 українців, які чекають своєї евакуації.

Українська влада прикладає всі можливі зусилля для того, щоб якомога швидше вивезти їх в Україну. Нагадаємо, керівник офісу президента Андрій Єрмак 22 серпня заявив про те, що евакуація українців триватиме до тих пір, поки не будуть вивезені всі співгромадяни.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні всі підрозділи рятувальників приведені в бойову готовність.

Також писали, що в Афганістані відомий футболіст зірвався з літака під час втечі.

Нагадаємо, що у Росії зазнав аварії ще один винищувач.