Вчора Україна відзначила 30-річчя своєї незалежності. Поки в Києві йшов парад і святкові заходи, тисячі бійців на фронті захищали нашу країну від російських найманців і сепаратистів.

У Києві та в інших містах України вчора відбулися святкові заходи, присвячені 30-річчю незалежності України. У столиці країни за традицією святкування Дня Незалежності носило масовий характер. Цього року, незважаючи на пандемію коронавірусу, парад у Києві був наймасштабнішим за всі роки незалежності. Хрещатиком йшли військові, їхала військова техніка, в небі літали літаки (включаючи найбільший транспортний літак у світі – українську «Мрію»), а на Дніпрі відбувся парад військових катерів. Мільйони людей відзначали це свято в своїх містах. Однак, в цей день варто згадати про тих, хто дав можливість всім нам відзначити це свято і насолоджуватися мирним життям в незалежній країні – нашим військовим, які зараз на фронті.

Саме бійці різних підрозділів, які зараз знаходяться в зоні ООС і стримують натиск російських найманців і сепаратистських бандформувань, забезпечили незалежність нашої країни. За це їм величезна подяка і низький уклін.

Військові на фронті теж не залишилися без свята. Його вони організували своїми силами. У прифронтовій Авдіївці військові організували польову кухню і концерт. Крім військових на цьому святі були присутні волонтери, а також кореспондент каналу 1+1 Настя Нагорна, яка часто знімає репортажі в зоні ООС.

Як зазначила Настя, всі з нетерпінням чекають щоденне повідомлення від штабу ООС, в якому, як ми всі сподіваємося, буде рядок про те, що за минулу добу втрат серед наших захисників немає.

Відео про святкування Дня Незалежності в окопах дивіться нижче з тимчасової позначки 5:40.

Як повідомлялося раніше, солдати НАТО вже в Києві. Потужна підтримка для української армії.

Hyser також писав, що над Києвом пролетів найбільший транспортний літак у світі. Міць української "Мрії" вражає.