Українців порадували черговим підвищенням пенсії.

Як стало відомо, в 2022 році Міністерство соціальної політики запланувало чергові підвищення пенсій різних типів. Як це було і в минулі рази проведення індексацій будуть поступовими. Наприклад, цього року вони були розбиті на три етапи.

Відомо про те, що в рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 Міністерство соціальної політики розробляє наступні пропозиції:

  • підвищення з 1 січня пенсій людям з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;
  • індексацію з 1 березня страхових пенсій для близько 10 млн пенсіонерів і компенсаційних виплат для пенсіонерів старше 80 років і для пенсіонерів у віці від 75 років до 80 років;
  • перерахунок з 1 липня та з 1 грудня пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;
  • перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв'язку з прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

Також опрацьовуються пропозиції щодо диференціації соціальних гарантій пенсіонерам з урахуванням тривалості страхового стажу.

Крім того в 2022 році буде знову збільшена адресна допомога. Цього разу це торкнеться пенсіонерів віком від 70 до 75 років. Таким чином такі люди отримуватимуть доплату до своїх пенсій у розмірі від 400 до 500 гривень. Наприклад, люди віком від 80 років отримуватимуть доплату, розмір якої становитиме 500 гривень. А люди віком від 75 до 80 років отримуватимуть доплату у розмірі 400 гривень.

Початок виплат заплановано з 1 жовтня. При тому, що самостійно оформляти ніякі документи не потрібно. Виплати будуть нараховуватися автоматично.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні вже вступили в дію важливі документи.

Також писали, що стало відомо, хто з українців не отримає свої пенсії.

Нагадаємо, що українцям почнуть платити по дві пенсії.