Всім жителям України повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується пенсійних виплат. Стало відомо, що з осені цього року будуть введені нові зміни, про які необхідно знати.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті "Факт"

Потрібно розповісти про кардинальні зміни, які торкнулися пенсійних виплат на території України. З 1 вересня 2021 року будуть введені істотні зміни, які відобразяться на доставці та отриманні пенсійних виплат.

Але є ще один фактор, про який не варто замовчувати, Кабінет міністрів України заявив про те, що будуть спеціальні організації з доставки пенсій за місцем проживання по всій території України. Але ця доставка буде працювати, як мінімум, з 1 січня 2023 року.

Міністерство соціальної політики заявило, що вже до 2023 року, якщо український пенсіонер отримував пенсію через «Укрпошту», зможе отримувати доставку на місце проживання з соціальною виплатою. Ну і звичайно ж не варто забувати про виплати через банк.

Крім цього, українська влада допускає той факт, що деякі українці матимуть можливість отримувати по дві пенсії. Зараз йдеться про людей, які мають інвалідність з народження і не можуть працювати.

Наприклад, люди з такими обмеженнями можуть отримувати соціальну допомогу у вигляді грошових виплат. Якщо людина з такою інвалідністю залишиться сиротою, то він зможе отримувати ще один вид пенсії – пенсія по втраті годувальника. У таких складних ситуаціях можна думати про дві пенсії відразу.

Варто відмітити, що пенсія по втраті годувальника повинна бути оформлена в Пенсійному фонді. Право на таку пенсію мають тільки ті люди, які є родичами померлого годувальника і не мають можливості працювати.

Пенсію можуть отримувати люди, які мають інвалідність, яка була оформлена до 18 років. Щоб оформити таку пенсію, необхідно зібрати потрібні документи, як і у всіх випадках з пенсійними виплатами.

Нагадаємо, що українцям розповіли, кому не варто чекати пенсій через 30 років.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, хто зможе отримувати кілька пенсій.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, хто зможе отримати пенсію в розмірі 7 тисяч гривень.