Колишній президент України Віктор Ющенко розповів про події, які відбувалися в 2008 році в Бухаресті

Отримання членства в НАТО є актуальним для України питанням вже протягом багатьох років, проте цілком домогтися його поки не вдалося жодному з українських уряд. Тим не менш, нещодавно з'ясувалося, що Україна могла отримати план дій щодо членства в НАТО ще в 2008 році. Про це розповів екс-президент Віктор Ющенко в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

Так, Ющенко розповів, що прорив у просуванні до НАТО в України повинен був відбутися ще в 2008 році на саміті Альянсу в Бухаресті, проте цього не сталося, оскільки канцлер Німеччини Ангела Меркель і колишній президент Франції Ніколя Саркозі виступили проти.

Ющенко зазначив, що саме те, що свого часу Меркель і Саркозі спасували не дали Україні просуватися в НАТО, і розв'язало руки президент Російської Федерації Володимиру Путіну, оскільки членство в НАТО дає суттєві гарантії безпеки.

Тому, пояснив Ющенко, у Володимира Путіна немає можливості напасти ні на Польщу, ні на Литву, як би зухвало вони не висловлювалися на його адресу і на адресу його політики, та й в цілому у РФ немає можливості напасти ні на кого з сусідів України на західному кордоні до Болгарії, оскільки модель НАТО працює таким чином, що чіпати ці держави просто небезпечно.

Закінчуючи думку, колишній президент зазначив, що в момент, коли Франція і Німеччина відмовилися голосувати за ПДЧ, було вирішено і російське вторгнення спочатку в Грузію, а потім — в Україну. Подібні дії іноземних політиків Ющенко назвав близькими до зради.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як День Незалежності відсвяткували на передовій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський введе новий вихідний день.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явився запис наймасштабнішого військового параду на День Незалежності.