Синоптики розповіли, які регіони України накриють дощі.

Святкування Дня Незалежності зіпсували сильні дощі, які обрушилися на західні регіони України. Але синоптики попередили, що вже до середини тижня вони перемістяться до центральних регіонів. Найближчими днями опади очікуються в Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Кіровоградській областях.

Що стосується температури повітря, то вона в цей час в різних регіонах буде істотно різнитися. Так в дні перед вихідними температура повітря буде від +17−+19 градусів тепла на Житомирщині до цілком літніх +26−+28 тепла - на Полтавщині. У Києві синоптики обіцяють денну температуру в діапазоні +20-+22 градуса, при цьому дощити буде весь день.

У той же час вже 26 серпня дощі торкнуться не тільки центральні регіони, але і частина півдня України — Миколаївську і Одеську області. Можливі і грози.

Вже 27 серпня дощі накриють всі регіони України за винятком двох. Опади не торкнутися Херсонської та Запорізької області. У них же будуть спостерігатися досить високі показники температури тепла. Синоптики прогнозують цього дня до + 28 градусів тепла.

На вихідних практично у всіх регіонах України погода буде переважно сухою. У деяких областях температура повітря підніметься до + 30 градусів тепла. Але це вже будуть одні з останніх теплих днів за це літо.

У суботу, 28 серпня, дощі продовжаться тільки по Дніпру, а на Заході і сході країни буде сухо, а на Сході — ще й тепло. Так, у Запорізькій області стовпчики термометрів можуть піднятися до + 29 градусів, а в непідконтрольному Луганську — і до +30.

І нарешті, в неділю, 29 серпня, дощі залишать центр і північ України, перемістившись на захід країни.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики попередили про повернення холодів.

Також писали, що синоптики розповіли, в які регіони України прийдуть передчасні дощі.

Нагадаємо, що на області України насувається град.