Жителям України пенсійного віку повідомили дуже приємну інформацію. Міністерство соціальної політики України заявило про те, що тепер є можливість отримувати досить високі пенсія.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «Главком»

Міністерство соціальної політики України поділилося дуже важливими умовами для того, щоб український житель мав можливість отримати високу пенсію. У Міністерстві розповіли, що потрібно для цього зробити.

За словами українських чиновників, Міністерство соціальної політики встановило чимало факторів, які просто необхідні для того, щоб український пенсіонер міг отримувати соціальну виплату в розмірі 7 тисяч гривень щомісяця на території України.

Є відомство, в якому йдеться вся детальна інформація про ці нововведення.

На такі високі соціальні виплати можуть розраховувати українці, які мають повний страховий стаж з накопичувальної та солідарної системи.

Є нова накопичувальна система, яка починає працювати в найближчому майбутньому. Українці будуть щомісяця відкладати по 4% від своєї зарплати в спеціальні фонди для обов'язкового пенсійного накопичення і прибутковості в +0,25% при рівні інфляції.

У Міністерстві соціальної політики України провели підрахунки, в яких йдеться про те, що якщо українець отримує 15 тисяч гривень і відкладає по 4% щомісяця, то він зможе потім отримувати по 3,1 тисячі гривень щомісяця у вигляді пенсій. Варто відзначити, що це працює тільки в тому випадку, якщо ви маєте потрібний трудовий стаж, і це з урахуванням відсотка інфляції.

А 7 тисяч гривень українці зможуть отримувати тільки, якщо матимуть солідарну пенсію, що становитиме 45% від латки, яку враховували вище, тобто, від 15 тисяч гривень.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як зміняться пенсійні виплати вже з осені.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, хто зможе отримувати по дві пенсії відразу.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, що з 2022 року знову зміняться соціальні виплати.