Уряд попереджає українців про можливі проблеми з отриманням пенсії

Останнім часом в Україні ходить багато чуток про те, що з початку наступного місяця українські пенсіонер можуть зіткнутися з деякими труднощами при отриманні пенсійних виплат. У зв'язку з цим український уряд вирішив прояснити деякі моменти щодо того, як повинна відбуватися виплата пенсій. Про це повідомляють "Факти".

В українському законодавстві йдеться, що відповідно до Закону" про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування " визначено, що пенсіонер має право обирати порядок отримання своєї пенсії, і що вона виплачується щомісяця не пізніше 25 числа розрахункового місяця в грошовій формі за позначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України або через банківські установи.

Варто відзначити, що в Кабінеті Міністрів України було прийнято постанову від 26 травня поточного року №546, згідно з яким наявний порядок видачі пенсійних виплат залишиться незмінним до 2023 року.

Представники Міністерства соціальної політики заспокоюють українців, заявляючи, що кардинальних змін у порядку виплати та доставки пенсій з 1 вересня поточного року на очікується. Одночасно з тим, передбачається проведення конкурсного відбору організацій, які надаватимуть доставки пенсії за місцями проживання одержувачів, але не раніше, ніж з початком 2023 року.

Якщо пенсіонер вибрав отримувати пенсію через відділення пошти, то і у вересні видача пенсії відбудеться за допомогою пошти. Якщо ж пенсіонер вибрав банк, то, відповідно, в наступному місяці виплати він отримає через банк. Якщо ж одержувач пенсії має обмежені можливості, то він може попросити, щоб пенсію йому доставляли додому, і пенсію буде доставляти. Послуги з доставки виплат оплачує ПФУ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців сповістили про прийдешні пенсійні новації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді розповіли, яким чином можна отримати пенсію в 7 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому з українців призначать пенсії за спрощеною системою.