На Донбасі російсько-окупаційні війська продовжують порушувати умови перемир'я і обстрілюють позиції бійців ВСУ. Особливо активно взялися вони це робити в суботу, 28 серпня. Військовослужбовці кажуть, що таким чином ворог їх провокує. Ось тільки все це відбувається в прифронтовій Авдіївці і в будь-який момент можуть постраждати мирні жителі і беззахисні діти. Довелося відреагувати на обставини і Укрзалізниці.

Так, з міркувань безпеки Укрзалізниця вирішила тимчасово обмежити рух приміських і пасажирських поїздів у Донецькій області. Про це рішення в Facebook передавати в. о. члена правління, директор філії Пасажирська компанія АТ Укрзалізниця Олександр Перцовський.

Таким чином, протягом найближчих трьох днів (до 30 серпня, далі за обставинами) пасажирські та приміські поїзди курсуватимуть за обмеженими маршрутами до станцій Покровськ та Очеретине. В першу чергу зміни торкнуться поїзда 136 Київ-Авдіївка.

Пасажирів закликали уважно слухати оголошення на вокзалах і стежити за оновленням інформації на офіційному сайті Укрзалізниці.

Більш того, через потужний обстріл працівників станції Авдіївка і пасажирів були евакуйовані в укриття.

Авдіївська міська адміністрація також звернулася до громадян щодо ситуації, що склалася в місті і попросила утриматися від користування автодорогою індустріального проспекту.

Заплановане на 28 серпня перекриття залізничного переїзду через АКХЗ на Красногорівку скасували.

Відомо, що вогонь відкрито з боку окупованого Спартака. Перший обстріл міста почався на світанку, о 6.15. Окупанти випустили понад 20 снарядів 120-го калібру. З 10.30 триває другий.

"Є інформація про попадання снарядів по цивільній інфраструктурі. Один український військовослужбовець отримав осколкове поранення",-повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Місцеві жителі Авдіївки та журналісти показують у соцмережах фотографії та відео обстрілу міста, кажуть, що такого не було з 2017 року.

Раніше Hyser писав, як День Незалежності відсвяткували на передовій.

Також наш портал повідомляв, що Володимир Зеленський ввів новий вихідний день.

Нагадавши, у мережі з'явився запис наймасштабнішого військового параду на День Незалежності.