Восени в Україні очікують нову "хвилю" коронавірусу. Епідеміологічна ситуація в країні погіршується з кожним днем, тому не дивно, що в МОЗ хочуть посилити карантинні заходи.

Вже у вересні експерти прогнозують новий сплеск коронавірусу в Україні. Це пов'язано з поверненням українців з відпусток, відкриттям шкіл, а також з поширенням штаму «Дельта». Оскільки українці виступають проти локдауна, і в той же час не поспішають вакцинуватися від коронавірусу, МОЗ вирішив посилити покарання за недотримання карантинних норм. Зокрема, в Україні хочуть повернути штрафи за не носіння маски в громадських місцях.

Голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький назвав однією з причин рекорду за кількістю хворих коронавірусом ігнорування українцями масочного режиму і закликав поліцію штрафувати за відсутність маски в публічних місцях.

У той же час головний санітарний лікар країни Ігор Кузін зазначив, що українці здатні відтягнути введення локдауну або взагалі запобігти його введенню. Для цього потрібно збільшити темпи вакцинації, а також дотримуватися карантинних заходів, до яких відноситься також і носіння маски в громадських місцях.

Як повідомлялося раніше, головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, як влада збирається «карати» українців, які не хочуть вакцинуватися від коронавірусу. "Перекриють кисень".

Hyser також писав, що в Україні вирішили заохочувати українців, які вакцинувалися від коронавірусу. Які бонуси і "плюшки" передбачені для щеплених від "корони"?