9 січня 2019 року став знаковим днем для кожного українця. Ще б пак, кожен житель країни почав відчувати стабільність, адже вперше за 5 років Україна закінчила рік з інфляцією нижче 10%. Ось тільки радіти довелося недовго, так як вже найближчим часом істотно збільшаться ціни абсолютно на все.

Так, екс-міністр фінансів Ігор Уманський у своєму Telegram спрогнозував новий виток інфляції, з яким збільшаться ціни на продукти харчування, а також на 40-70% збільшаться тарифи на опалення.

Вся справа в тому, що набагато дорожче стане обходитися зміст бізнесу і його власники будуть компенсувати додаткову витрату за рахунок кінцевих покупців.
"Дуже відчутно зросте ціна для бізнесу, а бізнес перекладе ці збитки на ціни. Виросте на все, від продуктів харчування до комуналки. Отже, згодом населення таки заплатить за все. Тому нас чекає новий виток інфляції", - написав Ігор Уманський.

Крім того, експерт вважає, що платоспроможність кожного українця впаде на 20-30% і особливо це падіння відіб'ється на пенсіонерах, так як "для них ні девальвація, ні стабільність з жахливою інфляцією не несуть нічого хорошого".

Нагадаємо, в січні-липні інфляція склала 6,5%, а держбюджет на 2021 рік передбачає зростання споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) на рівні 7,3%. При цьому економіст не виключає, що в другому півріччі 2021 року інфляція в Україні вперше майже за три роки перевищить 10%. І найсумніше, що зараз ніхто не може гарантувати, що інфляція швидко вляжеться сама по собі, без допомоги держави і НБУ.

Так, цукор за останній рік зріс у ціні на рекордні 83,5%, соняшникова олія - на 79%, яйця - на 33%, газ - на 164,5%.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про підвищення тарифів на комунальні послуги.

Також писали, що українцям розповіли, як їх можуть позбавити субсидій.

Нагадаємо, що українцям блокуватимуть картки через борги по комунальних платежах.