Ковбаса є чи не найулюбленішим продуктом українців - вона смачна, ситна і підходить, мабуть, до будь-якого гарніру.

Особливо популярний продукт люблять діти, а батьки купують спеціально "дитячу" ковбасу, думаючи, що вона безпечніша. Однак журналісти телеканалу "Сьогодні" провели унікальний експеримент і дізналися, з чого складається ковбаса і чи не небезпечна вона для людини.

Кореспондент спеціально "влаштувалася" на роботу в ковбасний цех, щоб потрапити всередину і побачити, як виробляють "ласощі". За словами журналістки, її навіть спочатку відмовляли від подібної роботи. Але їй все ж вдалося пройти в цех, де сиру ковбасу обв'язують нитками.

У сюжеті з'являється жінка на ім'я Катерина, яка проводить журналістку і показує всі тонкощі майбутньої роботи. Вона пояснює, що необхідно обв'язувати пів тонни ковбаси щодня. Працювати потрібно 10 годин на добу і за кожну годину платитимуть 70 гривень.

Однак потенційній "працівниці" цікаво зовсім не це - вона намагається розглянути, що за мішки і бутлі стоять в цеху з невідомим вмістом. За словами завідуючої, це все для ковбаси.

Як коментує потім журналістка, в цеху стоїть моторошний сморід і всі двері відкриті. Також стоять відкритими і чани зі шкірками білого кольору, які, по всій видимості, і стануть майбутньою ковбасою.

"А ось нітрит натрію в мішках – стабілізатор кольору, який, якщо вдихнути, можна обпекти собі верхні дихальні шляхи. Але без цієї отрути ковбаса не була б такою красиво рожевою", - пояснює вона.

На завершення сюжету журналістка каже, що продукт, улюблений багатьма українцями, купують і сподіваються, що напис "рекомендовано для дітей" гарантує безпеку продукту.

Раніше Hyser писав про те, скільки чашок кави треба пити в день, щоб захиститися від онкології.

Також Hyser повідомляв, як часник і імбир впливають на онкологію-несподівана заява лікарів.

Нагадаємо, що названі види раку, якими частіше хворіють чоловіки.