В уряді підтримали законопроект щодо збільшення виплат при народженні дитини.

Так, повідомляється про те, що Комітет з питань гуманітарної політики підтримав за основу і в цілому законопроект № 5585-1 про збільшення виплат при народженні дитини. Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що раніше це питання вже піднімалося політиками. Тому що на даний момент матеріальна допомога при народженні дитини є занадто маленькою. Тому не раз говорили про те, що таку виплату варто збільшити.

За його словами, проект з уточненнями Комітету передбачатиме збільшення виплат по 1 січня 2023 року при народженні 1-ї дитини до 50 тис.грн., 2-й - 100 тис. грн., 3-й - 150 тис. грн. Також зросте розмір одноразової виплати (перший платіж) на першу дитину — 15 тис.грн., на другого - 30 тис.грн, третього 45 тис. грн.

Для Українців це дуже хороша новина. Всі документи для отримання виплат можна оформити в місцевих адміністративних центрах. Рекомендовано це зробити заздалегідь, щоб виплата на рахунок батьків прийшла вчасно і без будь-яких затримок. Пакет документів, який подається на оформлення виплат, мінімальний. Всі подробиці можна дізнатися на місці в територіальних центрах, а також на сайті відповідного відомства міністра.

Важливо правильно заповнювати всі форми, щоб не було ніяких помилок. Так як якщо вони будуть, то документи повернути і їх потрібно буде оформляти повторно. А це буде втрата часу і сил.

Раніше Hyser писав про те, що українцям готові знову повернути всі борги за соцвиплатами.

Також писали, що в уряді розповіли, як змінилися способи отримання виплат.

Нагадаємо, що Шмигаль розповів про нововведення, яке стосується пенсій.