В Одесі під час розкопок спецоб'єкта НКВС знайдені унікальні речі.

В Одесі завершили перший етап масштабних пошукових робіт на території колишнього спецоб'єкта НКВС, де були закатовані і вбиті тисячі людей. Приблизно на п'яти гектарах землі знайшли 29 розстрільних ям. У них скидали закатованих одеситів і зверху засипали побутовим сміттям. Поки експерти провели предзмнюю консервацію місця розкопок. Планується вже навесні почати ексгумацію тіл загиблих.

На об'єкті працюють два екскаватори. Вони проходять буквально кожен сантиметр цієї території. Фахівці використовують технологію "Червоного Хреста", щоб не пошкодити можливі знахідки. Експерти збирають розширити територію пошуків. Найчастіше на місці знаходять речі, які відносяться до 1947 і 1951 року. Не обійшлося і без сюрпризів.

Два рази на місце розкопок переходилося викликати піротехніків. Однак, все пройшло добре і ніхто не постраждав при розкопках.

Те, що це розстрільні ями вказують знайдені на відстані патрони, пістолети і рушниці. На це місці розстріляли тисячі людей. Також вченим вдалося знайти і абсолютно унікальні знахідки. За ним вони спробують знайти родичів загиблих. Наприклад, була знайдена ложечка з ініціалами.

Всі речі, які знаходяться поруч з тілами, поки залишаються там же. Їх планують повністю оцінити, коли буде проходити ексгумацію тіл.

Крім того в Одесі заплановано провести дослідження ще однієї території. Це колишня військова частина. Там може бути знайдено на порядок більше тел. але поки такого дозволу не отримано. Всі роботи проводитимуться вже з весни.

Раніше Hyser писав про те, що в Одесі хлопчика паралізувало через укус кліща.

Також писали, що велика біда змусила росіян здригнутися.

Нагадаємо, що біля Кремля засікли катафалк Путіна.