Влада розповіла більш детально про пенсійні накопичувальні програми.

Над їх впровадженням працює Мінсоцполітики через органи місцевого самоврядування за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Відповідне завдання він дав на першому установчому засіданні робочої групи з розвитку пенсійних накопичень, пише "Апостроф".


Очікується, що пенсійні накопичувальні програми для деяких стануть додатковим джерелом доходу і послужать свого роду "подушкою безпеки" в літньому віці. Участь у розробці цього проєкту візьмуть представники органи місцевого самоврядування та профільні експерти.

Відомо, що на цей час влада обговорює питання щодо забезпечення органами місцевого самоврядування можливості вибору одного з декількох організаційних механізмів впровадження таких програм відповідно до Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", та створення таких програм на основі державно-приватного партнерства.


До слова, законодавці пропонують частину податків, сплачених працівником, відразу переводити у власність на особистий рахунок в накопичувальному фонді. Додатково внески в розмірі 2% від зарплати будуть переадресовувати із сум єдиного соціального внеску, який за працівника заплатив роботодавець.

На думку ініціаторів програми, це допоможе зменшити гендерний розрив і підтримає громадян, які належать до незахищених верств населення.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні різко зменшилася кількість пенсіонерів.

Також наш портал повідомляв, що українцям умови для отримання пенсії у розмірі 10 тисяч гривень.

Нагадуємо, що у Кабміні готують підвищення пенсій, але правда, як завжди, не для всіх.