Ось уже котрий рік держава Україна йде назустріч родинам, які через низькі заробітки не можуть самостійно платити за житлово-комунальні послуги. Таким чином у 2020 році компенсацію отримали 35,2 тисяч домогосподарств на суму 24,2 млрд грн. А ось в 2021 році, незважаючи на прийняті законодавчі зміни розраховувати на допомогу зможе значно менша кількість українців. Стало відомо як перевірити субсидії, не встаючи з дивана.

Так, Міністерство соціальної політики України закликало днями українців не оббивати пороги держустанов, а скористатися доступом до Інтернету і самостійно перевірити призначення субсидій. Виявляється, зробити це можна завдяки єдиному державному реєстру одержувачів субсидій.

Цей реєстр знаходиться у відкритому доступі за посиланням: https://subsidii.ioc.gov.ua. Для користувачів доступна інформація про те, чи призначена субсидія домогосподарству, про термін, на який призначена субсидія, про суми щомісячних нарахувань, а також, де міститься особиста справа – Назва органу соціального захисту населення.

У вікні пошуку потрібно ввести область, населений пункт, вулицю і номер будинку або квартири.

Інформація в реєстрі оновлюється один раз на місяць — на початку поточного місяця за попередній місяць.

До слова, зараз Кабінет Міністрів просить Верховну раду внести зміни до державного бюджету на 2021 рік, тому що на житлові субсидії в поточному році не вистачає 12 млрд гривень. Станом на 10 вересня на субсидії використано понад 33 млрд гривень із затверджених 35,2 млрд гривень.

Раніше Hyser писав про те, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Також наш портал повідомляв, як домогтися зниження тарифів на гарячу воду та опалення.

Нагадаємо, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.