Прийдешня зима видасться морозний, хоча рясних снігопадів очікувати не варто.

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Вазіра Мартазінова розповіла, що зима 2021-2022 буде "м'якше" попередньої, пише "Обозреватель".

У новорічну ніч стовпчики термометрів покажуть мінусову температуру, проте рясного снігу не передбачається.

В цілому погода взимку очікується непостійною. В середині листопада почне знижуватися температура і до кінця місяця стовпчики покажуть -10 градусів. Хоча перші заморозки прийдуть вже в жовтні і тоді температура опуститься до -8 градусів.

За словами синоптика, восени в країні можлива навіть нижча температура повітря.

Що стосується прогнозу погоди від народного синоптика Леоніда Горбань, то він прогнозує холодну і сніжну зиму. За його словами в першій декаді грудня пройдуть крижані дощі. На початку січня потеплішає, а на старий Новий Рік випаде сніг. У другій половині січня можливі сильні морози.

Горбань говорить про те, що найближчим часом погода в країні стане холодною і морозною. Температура опуститься до -5...0 градусів вже 29-30 вересня.

Найхолодніше доведеться жителям східних, північних і центральних областей.

30 вересня в Карпатах очікується дощ.

На початку жовтня синоптик прогнозує також дощову погоду. З 1 по 4 жовтня в Україні буде холодно і хмарно. 5, 6, 8, 9, 10 жовтня йтимуть дощі. З 11 по 19 жовтня опадів не передбачається, проте збережеться похмура і холодна погода.

Раніше Hyser писав про те, що антициклон захопить весь тиждень.

Також Hyser повідомляв, що в Україну прийшли морози і перший сніг.

Нагадаємо, що йдуть потужні нічні заморозки.