Українцям повідомили про те, що опалювальний сезон цього року почнеться пізніше, ніж зазвичай, це пов'язано зі змінами погоди. Українські синоптики розповіли про погоду, яка буде в жовтні.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Українські синоптики повідомляють, що погода на території України в жовтні повинна бути в межах норми. Середня температура повітря в середині осені може бути досить приємною.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, що останнім часом температура в жовтні стає все вище і вище. До такого висновку експерт дійшов після досліджень, які проводили українські синоптики. Вони регулярно стежили за тим, якою була погода на території України за останні 30 років.

Анатолій Прокопенко заявив, що погода в жовтні значно змістилася, а саме – на тиждень вперед. Середньодобова температура, при якій включають опалення в Україні, змістилася на тиждень вперед. Це означає, що опалювальний сезон почнеться пізніше звичайного. Якщо раніше опалення включали 15-16 жовтня, то цього року це буде після 20-х чисел.

Варто згадати, що опалення включають тільки тоді, коли середньодобова температура буде 8 градусів тепла і нижче протягом трьох днів поспіль. Саме таким стандартам дотримується наша держава перш, ніж дати тепло в квартири українців.

Синоптик заявив, що в Чернігівській, Житомирській, Сумській та Хмельницькій областях опалювальний сезон почнеться, як і належить, в середині жовтня.

Анатолій Прокопенко розповів, що більшість південних регіонів країни можуть обійтися без опалення аж до листопада, так як погода обіцяє там бути сприятливою.

Що стосується опадів, то вони повинні бути в межах норми. Але є дуже важливий нюанс, на думку експерта, в жовтні може випасти сніг. Опади у вигляді снігу можуть бути в Карпатах, в північних, східних і місцями в центральних областях.

Нагадаємо, що українців попередили про сильні заморозки.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, якою буде погода в жовтні.

Також портал "Hyser" писав, що в Україну прийшов перший сніг.