Синоптики попередили про серйозні зміни в погоді на найближчі дні

30 вересня, в четвер, українцям доведеться зустрітися з заморозками як на грунті, так і в повітрі, через що в деяких областях був оголошений "жовтий" і "помаранчевий" рівень погодної небезпеки. Про це повідомляє "РБК-Україна"з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Повідомляється, що вночі 30 Вересня, а також в період з 1 по 3 жовтня по всі країні, крім більшої частини західних областей і приморських міст будуть відбуватися заморозки на поверхні землі і місцями в повітрі. Сила заморозків складе від 0 до 5 градусів вище нуля, що є першим рівнем небезпеки, жовтим. У північно-східних областях заморозки в повітрі дійдуть навіть до значень від 0 до 3, що є вже другим рівнем небезпеки, помаранчевим.

Популярна в Україні синоптик Наталка Діденко розповіла, що в четвер, 30 вересня, в Україні буде хоч і холодна, але сонячна погода з досить комфортною температурою від 10 до 16 градусів вище нуля. Вночі температура коливатиметься від 1 до 8 градусів вище нуля.

Найхолодніше буде в північно-східному регіоні України. Крім того, близькість атмосферного фронту із заходу закриє хмарами західні області, так що там поява заморозків не така висока.

У четвер ймовірність випадання опадів невелика, хіба що на західному кордоні країни пройдуть невеликі дощі і небо буде закрито хмарами. Одночасно з тим, в Криму і приазов'ї посилиться вітер зі Сходу, який буде розвивати швидкість від 15 до 20 метрів в секунду.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських пенсіонерів обрадували серйозними надбавками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли деталі пенсійної реформи.

Також "Hyser" писав, що субсидіантів попередили про важливі нюанси щодо виплат.