Синоптики попередили жителів України про наближення заморозків.

Пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр повідомляє що заморозки очікуються в різних частинах країни з 4 по 6 жовтня.

Майже по всій території країни вночі 4 жовтня буде морозно. Винятком стануть західні регіони і крайній південь.

У північних і центральних областях 5 і 6 також очікуються заморозки.

У східних і західних областях 6 жовтня синоптики попередили про заморозки.

ДСНС пише, що заморозки очікуються на ґрунті. А 4 жовтня температура в повітрі може досягати 0... -4 градусів. Рятувальники попередили про I рівень небезпеки, жовтий.

Заморозки в Украине
Заморозки в Украине
Заморозки в Украине

На Київщині також можливі заморозки на ґрунті вночі 4 жовтня до 0... -5 градусів. Також повідомляється про I рівень небезпеки, жовтий.

Раніше синоптики прогнозували сніг у жовтні. Відомий синоптик Леонід Горбань вирішив розповісти, яким буде другий місяць осені згідно з його відомостями.

За його словами, в середині жовтня можливі заморозки, які здивують українців. Однак і друга половина місяця не стане винятком-в Україну прийдуть дощі і холоднеча.

Кліматолог Вазіра Мартазінова солідарна з Горбанем. За її прогнозом, Жовтень стане місяцес досить холодним з дощами і заморозками. Вірогідний сніг з дощем.

Вона прогнозує теплий початок жовтня-близько + 15 градусів Цельсія. Але вже до середини місяця впаде до + 3. На думку кліматолога, у другій половині жовтня може випасти перший сніг.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики порадували українців прогнозом погоди.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили - з дому краще не виходити зовсім.

Нагадаємо, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде перший сніг.