Стрибок з парашутом-заповітна мрія у багатьох людей в світі, адже для більшості з нас це справжній виклик собі і спосіб побороти страхи. Ось тільки крім романтики польоту, небо часто готує випробування і крутіше. Черговий приклад-подія в Татарстані.

Так, вранці 10 жовтня стало відомо, що з радарів в районі міста Мензелінська в Татарстані зник легкий двомоторний літак моделі L-410. У момент, коли судно перестало виходити на зв'язок, було відомо про 23 пасажирів, серед яких два члени екіпажу і 21 парашутист – більшість з них готувалися до свого першого стрибка, пишуть росЗМІ.

Через деякий час рятувальники виявили місце аварії. Літак впав в 6 км від міста Мензелінськ. На місці падіння виникло задимлення, ніс літака був повністю зруйнований, фюзеляж і крила зім'яті, але хвіст неушкоджений. До місця аварії направлений вертоліт Мі-8, сюди ж прибув глава Татарстану Рустам Мінніханов.

Як виявилося, що належить зараз ДОСААФ повітряна машина зазнала аварії на території бази будматеріалів незабаром після зльоту зі смуги місцевого аероклубу – пролетіти їй вдалося близько кілометра.

Відомо, що літак, що впав, експлуатувався з квітня 1987 року: він літав у Військово-Повітряних силах СРСР, потім був на зберіганні, а в 2014 році був переданий в ДОСААФ.

Прибулі на місце рятувальники і пожежники почали негайно витягувати людей з-під уламків повітряного судна. Спочатку були врятовані три людини, потім вдалося витягти живими ще чотирьох. Наразі відомості про загиблих та постраждалих уточнюються.

"Сім постраждалих у лікарні, інші 16-без ознак життя", — повідомили в МНС по Республіці.

Постраждалі в результаті падіння легкомоторного літака L - 410 доставлені в місцеву ЦРЛ. Один потерпілий у вкрай важкому стані.

"Зараз вирішується питання про транспортування пацієнтів в ЛШМД човнів і РКЛ силами санітарної авіації МОЗ РТ",-зазначили в прес-службі МОЗ Татарстану.

Попередньою причиною аварії називають відмову двигунів, що не дозволило екіпажу набрати висоту, проте пілоти літака, що впав в Татарстані, не доповідали про проблеми на борту. Таким чином основною у слідчих стала версія перевантаження, оскільки на борту не могло перебувати більше 19 пасажирів.

Let L 410 "Turbolet" - легкий багатоцільовий двомоторний літак для місцевих повітряних ліній. Розроблений в 1960-хх роках конструкторським бюро чехословацького авіаційного заводу Let Kunovice. У листопаді 2018-го в Росії випустили перший літак L-410, зібраний на базі Уральського заводу цивільної авіації в Єкатеринбурзі.

Раніше Hyser писав, що у центрі Києва в аварію потрапив відомий український актор.

Нагадавши, на Дніпропетровщині сталася ДТП за участю фури і маршрутки.