В Україні цього року заплановано останнє підвищення пенсійних виплат.

Так, в Україні в 2021 році заплановано підвищення пенсій з 1 грудня. Це торкнеться багатьох категорій пенсіонерів. Але варто сказати, що таке підвищення буде різним. Наприклад, одні пенсіонери зможуть отримати надбавку в розмірі 80 гривень. А хтось отримає надбавку в розмірі 800 гривень.

За словами глави уряду Дениса Шмигаля, з 1 грудня у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати з 6000 до 6500 грн зросте і мінімальна пенсія - з 2400 до 2600 грн. Такий розрахунок проводиться за формулою 40% мінімальної зарплати.

Але тут варто враховувати одну особливість. Таку надбавку зможуть отримати тільки ті пенсіонери, які до 1 грудня вже досягли віку 65 років, а також повною мірою виконали умови з мінімального стажу. Нагадаємо, що для жінок мінімальний трудовий стаж на сьогодні становить 30 років, а для чоловіків - 35 років.

Тим же пенсіонерам, які отримують мінімальні виплати для непрацездатних осіб, надбавка становитиме 80 грн. Це буде мінімальна надбавка до пенсії цього разу.

Нагадаємо, що 1 грудня "мінімалка" зросте з 1854 гривень до 1934 гривень. Таким чином це послужить причиною до зростання пенсійних виплат і деяких соціальних допомог.

Саме більше зросте з 1 грудня в Україні максимальна пенсія. Надбавка складе цілих 800 гривень. Варто сказати, що такі пенсії, як правило, в Україні отримують судді, які вийшли на заслужений відпочинок.

У 2022 році також заплановані підвищення пенсій для українців. Всього їх буде п'ять. Перше підвищення буде зроблено вже з 1 січня 2022 року і торкнеться сімей, які отримують пенсію за загиблих українських захисників.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, хто тепер отримуватиме 7800 гривень пенсії.

Також писали, що у мережі опублікували графік підвищення пенсійних виплат на 2022 рік.

Нагадаємо, що Зеленський підписав важливий закон.