Податкова служба знову вирішила перевіряти витрати українців.

Так, в Україні запланована ще одна податкова перевірка, яка цього разу торкнеться витрат українців. Зокрема, вони будуть зіставлятися з доходами. І якщо ці суми не будуть збігатися, в такому випадку доведеться пояснювати, звідки були взяті гроші на такі витрати.

Таким чином, українцям, які не задекларують свої статки в рамках податкової амністії, належить зустріч з Держподатковою службою (ДПС) і звіт про доходи. Про це розповівши в інтерв'ю LB.ua в. о. голови ДПС Євген Олейников.

"Що буде, якщо я не задекларую статки? Тоді рано чи пізно ми зустрінемося і попросимо відповісти на питання: "як ви при такому розмірі доходу маєте такі витрати?". І вже зараз періодично ми навіть інформуємо про такі кейси", – говорить глава відомства.

Як показує практика, великими коштами в Україні, як правило, розпоряджаються звичайні українці, а не як прийнято думати чиновники. Тому в першу чергу будуть перевірятися вони.

Також Олейников спростував інформацію про передачу інформації з декларацій правоохоронним органам.

"Тут питання однозначно. Ні. Податковий кодекс чітко захищає таємницю інформації про платника податків, яка є в податковій службі. Він взагалі захищає, а за нульовою декларацією зокрема", - сказав він.

Крім того в уряді вважають, що "податкова амністія" показала вже хороші результати і вона була правильним рішенням. Тому що допомогла більшу частину фінансів звичайних громадян вивести з тіні. А це говорить про те, що незабаром може вдатися вивести з тіні і більшу частину тіньового бізнесу. Так як він сильно шкодить економіці України.

Раніше Hyser писав про те, що українцям можуть заборонити виїжджати в ЄС.

Також писали, що названа категорія населення, яким буде збільшена пенсія.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував підвищення цін на комунальні послуги.